Японські ножі для суші

Замовляючи суші у Львові, ми отримуємо смачні, красиво оформлені страви, й рідко замислюємося над тим, як саме вони були приготовані. Сьогодні ми розповімо про головний інструмент на японській кухні – ножі, які мають таке саме значення, як меч у самурая.

Основні японські ножі для риби і морських мешканців

 

Залежно від типу і особливостей продукту можуть застосовуватися різні ножі – двосічні, з одностороннім заточуванням, топірці, клиноподібні, довгі, квадратні та інші, що полегшують життя сушистам.

Для риби

Найпопулярнішим і використовуваним є Деба. Застосовується такий інструмент для обробки риби, а саме – для відділення тушки від голови. Багато кухарів також використовують його для оброблення дрібної птиці, оскільки він здатний впоратися з незначними кісточками.

Спеціально для лосося був винайдений ніж Сакекірі, який зовні нагадує Деба, однак має більші розміри, зручні для оброблення великої тушки.

Невеликі шматки рибного філе розрізаються за допомогою Янагіба. З японської назва перекладається як «листок», а тому він має характерну, витягнуту і тонку форму, зручну для слайсинга риби.

У разі, якщо ведеться приготування з невеликих видів риби, зручніше використовувати Адзікірі – традиційний інструмент клиноподібної форми з одностороннім лезом і гострим кінчиком.

Для морепродуктів

Для кальмарів часто застосовується Ікасакі, що характеризується лезом з плавним спуском, що дозволяє здійснювати швидкий і точний різ.

Для приготування восьминога застосовують ніж Такохікі, який має незвичайну форму у вигляді гостро заточеного, витягнутого прямокутника, що використовується для максимального різу з одного боку.

Кальмари і краби можуть бути оброблені за допомогою Кайсакі – маленького інструменту, оснащеного гострим, коротким лезом для розтину панцирів та інших потреб.

Ножі для зелені та інших продуктів

 

Серед найпопулярніших ножів для суші, що застосовуються кухарями під час роботи з овочами, варто відзначити Накірі. Візуально він нагадує невеликий, міцний топірець, що має клинок прямокутної форми. Для зручності роботи використовують як варіант з одностороннім, так і з двостороннім заточуванням.

Для овочів також застосовується традиційний Усуба, представлений у вигляді більш важкого топірця, заточеного з одного боку для легкого різу.

Під час приготування страв, куди входять овочі та фрукти, які потребують цікавих видів нарізки, застосовують Кавамукі – короткий, важкий топірець, який має маленьке, гостре лезо.

А ось безпосередньо для приготування суші використовують ніж під назвою Сусікірі, що має незвичайне, заокруглене лезо, що дозволяє правильно розрізати інгредієнти перед подачею страви.

Читайте також
06
May
Найпопулярніші соуси в японській кухні

Замовляючи суші у Львові, варто не забувати й про соуси, адже саме від них залежить, якими фарбами заграє нова страва: чи буде вона солодкуватою, трохи кислою або ж пікантно гострою. Давайте дізнаємося, які соуси ідеально підходять для японської кухні. Соєвий соус Це універсальний соус, який використовуються для всіх суші та ролів відповідно. Він має приємний […]

06
May
Суші дієта: що це і як вона працює

Оскільки японська кухня в усьому світі вважається здоровою, корисною і смачною, з’явилося таке поняття, як дієта на ролах, яку легко поєднувати з суші доставкою. У Львові або будь-якому іншому місті України дівчата завжди прагнуть бути неповторними, то ж давайте дізнаємось, як смачні суші допоможуть стати ще чарівнішими. Продукти харчування та їх користь в рамках дієти […]

05
May
Модні тенденції в світі суші

Суші завжди в моді, їх їдять з величезним задоволенням і насолоджуються все новими й новими варіаціями смаків. Однак прогрес не стоїть на місці, а досвідчені кухарі й навіть пекарі дивують і тішать смачними й незвичайними фуд-трендами в світі азіатської кухні. Суші-кейк   Подібна подача суші вперше з’явилася в Канаді на початку минулого року. Суші-майстри вирішили […]