Модні тенденції в світі суші
Суші завжди в моді, їх їдять з величезним задоволенням і насолоджуються все новими й новими варіаціями смаків. Однак прогрес не стоїть на місці, а досвідчені кухарі й навіть пекарі дивують і тішать смачними й незвичайними фуд-трендами в світі азіатської кухні.
Суші-кейк
Подібна подача суші вперше з’явилася в Канаді на початку минулого року. Суші-майстри вирішили відійти від власних канонів і традицій, й створили цікаву та оригінальну версію страви – суші-кейк. Вона відрізняється від класичних ролів своєю подачею, зберігаючи при цьому всі інгредієнти від рису, морепродуктів й до соусів.
Готуються вони, як правило, в салатниці, в невеликих тарілках круглої або квадратної форми. Також кухарі почали запікати їх безпосередньо у формочці. Головною родзинкою канадських кухарів стала подача верхньої частини суші (риби і м’яса) у вигляді класичної трояндочки.
Райдужні суші
Такий тренд, як яскрава і барвиста їжа, буквально заполонив увесь Інтернет. Завдяки одному відомому блогеру, який веде програму «Індиго кухня», тепер можна спробувати улюблені суші у всіх кольорах веселки. Так, для фарбування суші використовують натуральні і природні барвники, які можна додавати безпосередньо в рис. Є й інший варіант – придбання різнокольорових листів норі. І, звичайно ж, можна додати яскраві інгредієнти у вигляді овочів і барвистих морепродуктів.
Cup Sushi
Кухар з японського ресторану Nobu ввів новий суші-тренд, а саме – суші в чашечках. За його словами, це має значно спростити процес прийому їжі й зробити її більш доступною для тих, хто не може їсти паличками. Крім дивовижної подачі, Нобу Мацухіса також знизив калорійність, використовуючи не цукор, а натуральний підсолоджувач. І, звичайно ж, в таких суші значно відрізняється подача: рис кладеться на дно маленької чашечки, потім зверху – листок норі й улюблені м’ясні начинки.
Тако-суші
Американці також не відстають від усього світу і запропонували цікавий тренд – тако-суші. Власники кафе Norigami відзначають, що ця страва була придумана їх кухарем абсолютно випадково, коли йому потрібно було чимось перекусити в нічну зміну. Складається вона з обсмаженого в клярі листа норі, рису, овочів, м’ясної начинки й свіжих трав і спецій.
Суші у вигляді пончиків (донатс)
Мова зовсім не про солодкі пончики, хоча спробувати зробити такі може кожен бажаючий. Дівчина на ім’я Сем, яка веде свій вегетаріанський блог в Інстаграмі, вирішила зробити смачну новинку – суші-пончик. Для цього вона використовувала форму для пончиків, після чого викладала в неї інгредієнти для ролів, а потім прикрасила їх за допомогою соусів, майонезів, шматочків фруктів та іншого.
Крусуші
У сонячній Каліфорнії одному з кухарів в пекарні Mr. Holmes Bakehouse спала на думку дивна ідея – об’єднати випічку й азіатську кухню. Для цього були приготовані класичні роли з копченого лосося і водоростей норі, після чого вони були загорнуті у свіжий круасан. Для того, щоб підкреслити смак страви, зверху вона була посипана насінням кунжуту. І, як відзначають відвідувачі пекарні, вийшло досить непогано.
Суші бургер
Новенький фуд-тренд, який вдало поєднує дві улюблені страви – бургер та суші, швидко завойовує світ. В традиційному виконанні подається з начинкою з огірка, авокадо, свіжого лосося. Смілива новинка кидає виклик традиційному способу споживання суші та стандартам мислення щодо азіатської кухні. А ви би скуштували суші-бургер?
Якщо вагаєтесь, де замовити суші у Львові, ви знаєте, до кого звертатись. Sushi Go – ваша улюблена доставка суші