Особливості вибору начинки для ролів та суші
Сьогодні кожен може замовити роли у Львові, а також спробувати приготувати їх своїми руками. Для цього потрібно знати все про начинки, розуміти, якими вони можуть бути і з чим їх поєднувати.
Основні начинки для ролів та суші
Традиційно ці страви містять в собі кілька видів начинок, від риби до овочів і так далі.
Риба та морепродукти
Говорячи про інгредієнти на суші, не можна не згадати морепродукти. Традиційно це свіжий або слабосолоний лосось, а також різновиди морського окуня.
Серед морепродуктів особливо виділяються креветки і вугор. Також в японських варіантах суші використовується камчатський або волохатий краб, восьминіг і мідії. І, звичайно ж, не варто забувати про декілька видів ікри – тобіко і масаго відповідно.
М’ясо
Досить нетиповий інгредієнт для азіатської кухні, який вперше почали використовувати на території Європи. Для цього використовують копчене куряче філе, а також смужки бекону або ж шматочки шинки.
Овочі
Невід’ємна складова класичної Каліфорнії – це, звичайно ж, соковиті та свіжі огірки. Також в роли часто додаються шматочки моркви, болгарського перцю, помідори, а також салат айсберг і чука. Застосовуються для цих страв і водорості, а також гриби шиїтаке. Найчастіше деякі з овочів можуть виступати не стільки начинкою, скільки прикрасою.
Фрукти
Найпопулярнішим фруктом для суші є, звичайно ж, стиглий авокадо. Однак сьогодні стали використовувати і багато інших фруктів. Наприклад, кільця ананаса або його свіжі кубики, а також шматочки стиглої полуниці, яблука, банани і навіть цитруси з ківі.
Сир
Незмінним інгредієнтом для ролів вважається і крем-сир. Однак не обов’язково використовувати класичну «Філадельфію». Сьогодні можна відшукати варіанти страв з сирними або вершковими сирами, а також з більш звичними – брі, камамбером, дор-блю або навіть тостовими пластинками.
Інгредієнти для суші та ролів: які обрати
Коли хочеться приготувати роли або суші самостійно, потрібно розуміти, які інгредієнти підбирати і як їх правильно використовувати.
Звичайно ж, важливо, щоб вони були першої свіжості, а також кімнатної температури. Крім того, потрібно спочатку ознайомитися з тим, в якому вигляді вони повинні бути використані – сирими, або обробленими.
Су-шефи не рекомендують поєднувати відразу кілька видів однотипної начинки. Так, якщо в ваших ролах буде ікра летючої риби – то не слід додавати в них червону рибу, краще замінити її, наприклад, вугром.
Також не рекомендується комбінувати кілька способів приготування начинки в одній страві. Наприклад, свіжий лосось та копчений краще не поєднувати на одному ролі.
Якщо перед вами немає певного рецепта – орієнтуйтеся на власні смакові відчуття. Комбінуйте солодкі начинки з солодкими, пряні з пряними або зрідка додавайте перчинку.
Важливо: не поєднуйте слабосолоні інгредієнти з солодкими фруктами або гострими соусами.